Szolgáltatás, építőipar, kereskedelem

Szolgáltató és kereskedő vállalkozások

Mire jó a bontott tégla? Szeletelt téglából falburkolat!

 szeletelt-teglaburkolat.jpg

Manapság nagy hangsúlyt fektetnek a természetes és az újrahasznosított anyagok felhasználására lakásfelújítás és építkezés során. Korábban a bontott téglát melléképületek, kerítések, kerti tűzrakók, egyéb olcsóbb költségvetésű építkezések során használták elsődlegesen. A felhasználás függött a tégla méretétől is, azaz kisméretű, vagy nagyméretű tégláról van szó? Léteznek még a címeres téglák is, amit előszeretettel építenek be díszítő elemként a fal, vagy a burkolat kialakítása során.

Mára már elég elterjedt a belső építészek körében is a bontott téglából készült szeletelt tégla, amit konyhákban csempe helyett alkalmaznak, ezzel is a természetességet csempészve az otthon kialakítása során. Nappaliban, előszobában és hálóban is használják a szeletelt téglaburkolat kialakítását. Ezzel valóban téglafal hatást keltve az adott helyiségben. Kerti bárpultok burkolataként is előszeretettel alkalmazzák.

A bontott téglából készült szeletelt téglaburkolat egyaránt alkalmazható kültéren és beltéren egyaránt. Kialakítható járólap és térkő többféle mintázattal. Igény esetén a kivitelezésben is tudunk segíteni. Fontos a téglaburkolatok időszakos impregnálása az időjárással szembeni ellenállóság megtartása érdekében. Minden a téglaburkolathoz szükséges terméket, segédanyagot és eszközt megtalál weboldalunkon, de amennyiben teheti látogasson el személyesen telephelyünkre, ahol munkatársaink szakmai praktikákkal látják el a kedves érdeklődőket, valamint inspirálódhat a más lerakott minákból, különböző méretű és színű téglaburkolatokból.

Külső vagy belső szelet?

Igény és felhasználási hely függvénye! A külső szelet a tégla legértékesebb része, hiszen egy tégla 2 szélső szeletet ad, míg belsőből többet is, így érthető, hogy értékesebb. Mindemellett aki természetes burkolatok használatára adja a fejét, az azért teszi mert tetszik neki a rusztikus hatás, a szabálytalan felület, így a legtöbben a külső szeletet választják. A belső szelet ellenben egy szabályos felületet fog eredményezni. 

Falon vagy padlón?

Mindkét felületen közkedvelt a tégla! Az esetek nagyobb részében falra kerül, de be kell valljuk, hogy kevés szexibb dolog van mint egy vörös belső szelet parketta mintás lerakásban a padlón! Esetleg egy lapra vágott tégla a padlón! Hamisítatlan érzést ad! Mégis a vásárlások nagy része a falakra történik. Mind kültéren mind pedig beltéren nagyon hatásos és szerethető a végeredmény. 

Pucolt vagy malteres?

Visszakérdeznénk, hogy hova szeretné rakni? Maltereset ajánlanánk egy borospincéhez, vagy egy kandalló köré, esetleg egy nyári konyhába, hiszen a malteres felülettől még ,,pincésebb” a tégla hatása, még rusztikusabb és falusiasabb! Ellenben egy irodába, nappaliba vagy modernebb környezetbe egy maltermentesített felületet ajánlanánk! A pucolást mi egy vegyszeres eljárással végezzü

Mennyibe kerül a téglaburkolat?

Nem árulunk zsákbamacskát, egy pucolatlan tégla 50-80Ft-ba kerül míg a pucolt 100Ft körül mozog. Erre természetesen rájön egy szállítási költség hiszen a nyers tégla egy jelentős része vidékről érkezik. Ez után nagyteljesítményű gépekkel szeletelik a szakértő kollégák, csomagoljuk és így jön létre a végső ár. Azzal sem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk hogy mi nem tartozunk a legolcsóbb gyártók közé.

De nem is szeretnénk! Az egyik legfontosabb dolog amiért úgy gondoljuk hogy indokolt a magas ár (és a visszajelzések alapján nem is gondoltuk rosszul) az az hogy nálunk a termékek jelentős részét azonnal ki tudjuk adni raktárról. Számtalan vásárlónk jön hozzánk úgy, hogy előtte volt már más gyártónál vagy kereskedőnél aki olcsóbb, de cserébe várnia kell 3 hónapot, vagy még többet. A világ pedig mostanság úgy működik hogy: MOST és AZONNAL!

Aki erre nem áll készen és nem tudja teljesíteni, az rengeteg vásárlótól esik el. Illetve a másik ami miatt magasabb áron adjuk a termékeinket az a csomagolás. Tíz éve úgy nézett ki a dolog, hogy jött egy vásárló kiválasztotta a neki tetsző téglaburkolatot majd csúnya, szedett-vetett ládákba, kosarakba, koszosan porosan lehetett elvinni.

Természetesen mire célba ért az alapanyag már a nagy rész meg is sérült, és kezdődött a könyörgés a jóváírásért, plusz körök a gyártóhoz és a sok kocsikázás árából már lassan fekete márványt is vehettek volna a vásárlók. Ma már ez nem így van. Szépen négyzetméterenként zsugorfóliába csomagoljuk a termékeket amik így nem koszolnak és nem sérülnek, így rengetegszer megesik, hogy valaki venne 5 négyzetmétert amit aztán csak fog és bedob a csomagtartóba mint pár karton ásványvizet. 

Vörös vagy sárga?

VEGYESEN!!!! Régebben egységes színben ajánlottuk, aztán pár éve jött egy bátor, innovatív vásárlónk aki azt mondta, hogy ő márpedig a kettőt vegyítené. A végeredménye annyira természetes és lenyűgöző lett, hogy azóta természetesen ajánljuk a vegyes felhasználást.

A sárga tégla egy kicsit jobban beleolvad a környezetébe, lágy színe miatt nem kiabál annyira a lakásban míg mondjuk egy vörös prémium téglaburkolat egyenesen a házunk ékköve lehet hiszen olyan markáns a színe, hogy képtelenség szó nélkül elmenni mellette! Nappaliba bátran rakhatjuk, hálószobába a merész és nagyon életvidám embereknek ajánljuk, ellenben a sárgát a nyugodtabb, megfontoltabb életvitelű embereknek ajánlanánk.

Mi az a loft?

A LOFT az elmúlt két év egyértelmű slágerterméke a prémium téglák mellett. Ez nem egy tudatosan gyártott termék, hanem az évek sokasága és a véletlen szerencse alakította ki. A téglák felülete a régi épületekben olyan helyre került ahol kicsit kormosodott, koszolódott, így a sok sok év alatt lerakódott a felületen egy fekete réteg.

Namármost amennyiben ezt a feketés téglát vegyesen alkalmazzuk a vörös és sárga felületekkel egy olyan természetes és stílusos falat kapunk ami a téglában erősen kételkedőket is megingatja! Számtalan iroda használja, és egy neves borkereskedés is felhasználta a teljes üzlete belső dizájnjának kialakítására! Az év forgalmasabbik részében (tavasz-ősz) a LOFT burkolatot megesik, hogy csak rendelésre tudjuk teljesíteni mert egyszerűen imádják az emberek!

Szétfagy a tégla?

NEM! Illetve erre nem létezik garancia, a közel 13 éves személyese tapasztalatot tudjuk mondani,  az pedig az hogy 90%-ban nem fagy szét. A másik erős bizonyíték az az idő. Ezek a téglák mind mind több száz éves alapanyagok. Egyik másik az 1800-as évekből származik, egy régi várból, malomból vagy magtárolóból, majd átkerült egy parasztházba, ahol megint lehúzott egy pár évtizedet és utána került hozzánk. Ami 200 évig nem fagyott szét, az úgy gondoljuk, hogy bizonyította rátermettségét. Aki pedig még impregnálja is a felrakott burkolatot az biztos lehet a dolgában!

Miért drágább a szélső/külső szelet mint a belső/két oldalt vágott?

A külső szelet a tégla legértékesebb része, hiszen egy tégla 2 szélső szeletet ad, míg belsőből többet is, így érthető, hogy értékesebb. A másik dolog ami miatt magasabb az ára az a kereslet. A vásárlók nagy többsége szélső szeletet keres. Ennek oka abban keresendő, hogy aki szereti a nyers hatást, a rusztikus felületeket, a természetközeli hatást és mindezt tégla formájában képzeli el, az természetesen a szabálytalan szélső szeletet fogja megvenni.

ELÉRHETŐSÉG

Címünk: H-2143 Kistarcsa, Raktár körút 5.
Mobil: +36 70 613 3003
E-mail: info@brickvintage.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozso.blog.hu/api/trackback/id/tr216420718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása