Szolgáltatás, építőipar, kereskedelem

Szolgáltató és kereskedő vállalkozások

Milyen fűtési megoldást válasszak 2021-ben?

Radiátoros fűtés:

Ez a fűtési rendszer a legelterjedtebb az egész világon. Az ilyen rendszer magas hőmérsékletű vizet keringet a radiátorokban ami akár 80 C° is lehet, ezért ez a megoldás nem éppen energiatakarékos fűtési technológiák közé tartozik. Ezt a rendszert könnyen lehet párosítani más fűtési rendszerekkel, például padlófűtéssel.

Az ilyen párosítás a legelterjedtebb, amikor egy bizonyos fűtési módra rásegítünk. Az ilyen párosítás különösen jó tervezést és egy megbízható vízvezeték szerelő szakembert igényel, mert a padlófűtési körbe nem mehet 40 C°-nál melegebb víz, mivel a hőtágulás miatt felpattog a padlólap és az aljzatbetont is megrongálhatja.

Fontos a precíz kivitelezés, mivel elég költséges, ha a vízszerelő a padlófűtést úgy szerelte össze, hogy az nyomás alatt szivárog, esetleg szerelés közben megsérült!

Ez azért is előnyös megoldás mert míg például a lakás nagyobb részét padlófűtés végzi a hálószobába szerelhetünk radiátoros fűtést, ami nem lebegteti a port körülbelül negyven-ötven centiméter magasan, ami allergiát okozhat, mert az ágyak körülbelül ilyen magasságúak.

Ennél a rendszernél is nagyon fontos a radiátorok és a fűtési csövek jó méretezése mert ennek hiányában a fűtési rendszerünk jóval több energiát fog fogyasztani és nem is biztos, hogy kellőképpen felfűti az ingatlanunkat.

Másik hátránya azon kívül, hogy forró vizet kell keringetni a hálózatban a nagy hőveszteség, amit a radiátor felett lévő nyílászáró és a mögötte lévő fal hőelnyelő tulajdonsága okoz.

Padlófűtés

padlofutes.jpg

A hőt sugárzó fűtési rengszerek csoportjába tartozik, ami a többi rendszerhez képest nagy felületen adja át a hőt, így alacsonyabb hőmérsékletet is komfortosnak érzünk. Ez a fűtési megoldás nagy felületen áramoltatja a levegőt a padlótól a menyezet irányába így biztosítva egyenletes kellemes meleget a lakásban.

Ennél a megoldásnál is nagyon fontos a gondos tervezés és a jó minőségű anyagok használata. Az ingatlanokban az egész lakóterületet nem célszerű padlófűtéssel lefedni. Általában nappalik, konyhák, fürdők és hidegburkolatos helységek fűtésére a legalkalmasabb.

Hálószobába nem ajánlott a szálló por miatt. A tökéletesen megtervezett és kivitelezett padlófűtés otthonos környezetet nyújt a lakásunkban, házunkban. Népszerű fűtési megoldás a költségtakarékossága és az egyenletesen melegérzetet nyújtó tulajdonsága miatt.

Nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy a leghatékonyabb fűtési rendszer sem tud felfűteni takarékosan egy lakást, hogyha az nincs szigetelve és nem jók a nyílászárók. A régi rossz nyílászárókon beáramló hideg hamar átszellőzteti a lakást és így a radiátorok többet fűtenek, hogy tartani tudják a beállított hőmérsékletet.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozso.blog.hu/api/trackback/id/tr4916400070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása