Szolgáltatás, építőipar, kereskedelem

Szolgáltató és kereskedő vállalkozások

Tetőcsere utáni hulladékok elszállítása konténerrel

hazfelujitas.jpg

Megérett a tetőcserép arra, hogy léecseréljük. Meguntam, hogy egy-egy vihar alatt azon kell morfondíroznom, hogy elmozdul-e valamelyik cserép és lesz-e beázás valahol a plafonon. Évekig próbála az ember igazgatni a tetőcserepet a nyári hőség után a szeptember beálltával jönnek a hűvösebb és esősebb hetek, hónapok.

Ilyenkor akinek nem új építésü háza van és zsindely helyett tetőcserepet használ, az tudja, hogy az öreg tetőn a cseréplécek meghajlása miatt a cserepek már nem 100%-os hatásfokkal bírnak. Amelyik nincs lerögzítve a közel 2-3000 cserepből, az bizony egy idő után képes megcsúszni.

A vihar miatt a megcsúszott tetőcserép már nem fedi a tetőt, így a víz befolyik a tetőtérbe és a plafonon egy idő után látszik az ázás nyoma. Ez egyrészről esztétikai szempontból sem jó, másrészt az ingatlan állaga romlik a folyamatos beázások miatt.

A régi tetőcserepet ideje volt lecserélni, hogy ne kelljen azon izgulni, hogy mikor ázik be a ház. A tetőcsere folyamán keletkező sok ezer cserepet le kellett szedni, a cseréplécekkel együtt, a vápalemezeket is ami nem kevés helyet foglalt el. Számolgattunk a méreteket tekintve és az összes keletkezett sitt, lom és cserép, valamint faanyag elszállítása egy 8 m³-es konténerbe fog csak elférni.

Sokan szembesülnek azzal a ténnyel, hogy építkezés, vagy felújítás, átalakítás esetleg tetőcsere után egy halom szemét és lom marad. A számunkra már értéktelen sittet és lomokat el kell valahogy távolítani a telkünkről. Egyik helyről a másikra pakolva próbálunk rendet tartani a ház körül, de a szemét egyik helyről a másikra vándorol, maximum sitteszsákba pakolva hurcolássza az ember.

Végül több hulladékszállító és konténeres céget hívtam fel, mire kaptam egy kedvező árat a számlával történő hulladék elszállításáról. Azért döntöttem a konténer rendelés mellett. mert ez volt a legegyszerűbb és a legolcsóbb módja annak, hogy megszabaduljak a felhalmozódott hulladéktól, lomtól és szeméttől, ami a felújítás alatt jött össze.

 Sokat gondolkoztunk azon, hogy milyen tető kerüljön fel a házra? Új tetőcserép, vagy cserepeslemez legyen a megoldás? Két dolog tántorított el a tetőcseréptől. Az egyik a súly, ami visszakerül az épületre és a tetőszerkezetre. A másik, hogy ha nem lesznek rögzítve a cserepek, akkor tíz év múlva ugyanott tartok, mint most a cserepekkel és a cserépléccel. Ami a cserepeslemez melletti érv, az az, hogy csekély a súlya szemben a tetőcseréppel, a másik, hogy akár 6 méter hosszan és 120 cm szélességben fed egy elem. A cserepeslemezek átfedésben vannak és jóval kevesebb a beázás esélye, mint a cserepek illesztésénél.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozso.blog.hu/api/trackback/id/tr7616630426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása