Szolgáltatás, építőipar, kereskedelem

Szolgáltató és kereskedő vállalkozások

Konténer rendelés árak 2023-ban

kontener-rendeles.jpg

Szerintem elég sokan szembesültünk azzal a helyzettel, hogy valamilyen okból konténert kellett rendelnünk. Az ok lehet az, hogy valaki megörököl egy ingatlant és az ott található, számára már értéktelen kacatot és bútorokat szeretné elvitetni. Vannak a családi házzal rendelkező tulajdonosok, akik tavasszal és ősszel a zöld hulladékot szállíttatják el. Időszakonként lomtalanítás céljából is rendelnek konténert Budapest szinte összes kerületébe.

Ekkor jön el az a pillanat, hogy felkeressük az internet azon oldalait, ahol konténer rendeléssel, sittszállítással és lomtalanítással foglalkoznak. Van, ahol találunk piaci naprakész árakat és van, ahol hiába kattintgatunk nincsenek fent az árak.

Amennyiben olyan vállalkozót bízunk meg a hulladék elszállításával, aki tud nekünk befogadó nyilatkozatot adni, akkor megbizonyosodhatunk arról, hogy nem egy illegális szeméttelepre viszi a tőlünk drágán felmarkolt szeméttel teli konténert.

Fontos szerintem, hogy adjon a szolgáltatásról számlát, ezzel is tudjuk bizonyítani, hogy a hulladékot felelősségteljes és környezettudatos gondolkodásnak megfelelően elszállítattuk és nem a közeli erdőben raktuk le sittes zsákokban.

A már 2017-ben elszabadult árakat úgy vettem észre, hogy nem tudják kiírni. Amint meglátja a látogató szinte azonnal keres egy másik oldalt, pedig nem gondol bele, hogy akik a környezetvédelmi előírásokat betartják, azok nem tudnak fillérekér hulladékot, sittet, építési törmeléket és egyéb szemetet elszállítani, azt szelektálni az újrahasznosításhoz.

Egy ilyen összetett folyamat elég nagy kapacitást igényel mind a logisztikai oldalon, mint a már beszállított hulladékok szelektálását és előkészítését az újrahasznosításra. Napi több tonna különböző fajtájú hulladéktípus kerül be egy-egy telephelyre, ezt kezelni kell, mégpedig felelősségteljesen!

A másik korábbi módszer az volt pl: újhegyi lakótelep Sibrik Miklós egyik most is lezárt részén, hogy ástak munkagépekkel egy 15-20 méter mély bányát és oda elkezdték feltölteni a beszállított hulladékot. Majd erre különböző rétegben elkezdték a talajt visszatölteni és pihentetni.

Ez a kevésbé környezetkímélő megoldás mára már jól kiforrott újrahasznosítással kiküszöbölhető.

A konténer árak pedig ezen az oldalon találhatóak: konténer rendelés árak 2023 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozso.blog.hu/api/trackback/id/tr8016400108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása